0 Varor Till kassan
Pargate Laser Rangefinders Norwegian website - Pargate.noPargate Laser Rangefinders Swedish website - Pargate.sePargate Laser Rangefinders International website - Pargate.comGolfkikaren ParGate

Johan Ryström

15 år på PGA European Tour, tvåa tre gånger, bland annat Monte Carlo 1992 och Honda Open i Tyskland 1993. Inspelade pengar i karriären 8,6 miljoner kronor. Expertkommentator på Sveriges ledande golfkanal Viasat Golf.

Några ord från internationella proffs

ParGate really surprised me. It's light and easy to use, very accurate. A must for every golfer.

Roger Chapman, United States Senior PGA Champion 2012

I used ParGates for the first time in the Lexus 4-Ball event in Reunion Island and won it! What more can I say?!

Mark Mouland, PGA Tour Golfer

You are never out of range when using this laser ... Great size! Great weight!

Barry Lane, PGA Tour Player

The ParGate surpasses other rangefinders I've used and I'm more than impressed by its versatility and accuracy. Excellent!

Kevin Spurgeon, Winner Mauritius Commercial Bank Open 2010 & European Seniors Tour

Proffstips - avståndsmätare för golf av Johan Ryström

Nu ska ni få lite tips på hur man kan använda sin laserkikare.

Många som köper en laser använder den bara till att ta mått till pinnen men jag tycker att den är minst lika viktig på flera andra slag också. På utslag kollar jag hur långt det är över bunkrar eller till vattenhinder. Jag väljer klubba för att få så lätt andraslag som möjligt. Försöker att spela smart på utslagen och inte blanda in turen, den kan man behöva på green istället. På andraslagen tar jag naturligtvis mått till pinnen men även över bunkrar, vattenhinder kort eller vid sidan av green.

På korthål gör jag likadant, pinnen naturligtvis, men jag vill ha koll på avstånden över alla hinder. Använd scan mode så går det fort och smidigt. Allt blir betydligt roligare när man har en aning om hur långt man slår med de olika klubborna.

Hur gör man då för att ta reda på hur långt man slår?

Många spelare kommer säkert att bli förvånade över hur många meter det skiljer på vad man tror och den faktiska längden på t ex en järnsjua. Det optimala sättet att mäta upp klubborna tar lite tid men är ganska roligt samtidigt. Helst ska det vara vindstilla och lite blött i marken så bollarna inte studsar iväg (mät dit bollen slår ner utan rull). Hitta ett fält där du kan slå egna bollar.

Slå 10 bollar. Ta bort den kortaste och den längsta och ställ dig i mitten av dom andra 8 bollarna. Mät därefter till bagen och skriv upp resultatet. Det går naturligtvis att göra med 5 bollar också men för att göra det riktigt så krävs det fler. Har du ont om tid så kan du mäta upp j5, j7,j9 + wedgarna. Skiljer det ca 20 m mellan j5 och j7 så sätter du 6:an mitt i mellan. Wedgarna är väldigt viktiga att mäta upp om du vill bli bättre. Det kommer att spara dig många slag i framtiden.

På rangen går det naturligtvis också att använda lasern men tänk då på att rangebollarna oftast går lite kortare än de bollar du spelar med på banan. Kan tänka mig att du får lägga till ca 10% mot en riktig boll.

Glöm inte att använda laserkikaren till andra slag än till pinnen, jag kan lova dig att du kommer att spara slag efter en tids användande.

Övningar

Om du är intresserad av att förbättra ditt golfspel så kan du testa dom här 2 övningarna. Allt du behöver göra är att lägga lite tid på att ta reda på hur långt du slår med de korta klubborna (9-LW). Viktigt på par 5 hål och på långa hål du inte når in på, även bra om du mot förmodan skulle slå in i skogen.

Slå fulla slag och kolla längd.

Slå lugna slag och kolla längd.

Det du kommer att märka på banan är att med vetskapen om att du har rätt klubba för längden så försvinner oron för fel klubbval. Självklart kan du missa ändå men då är det en sak för klubbens pro.

Det är nästan så jag skulle vilja ha 10% av betpengarna som alla som gör det här kommer att vinna!

Johan Ryström berättar...